20.6.07

Για ‘ροίκα..


Μπρε συ…γροίκα δα ήντα θέλω να σου πω και μην πολυμιλείς. Επαέ χάμου που ζούμε, είναι ο καλύτερος τόπος του κόσμου όλου και όποιος δεν το παραδέχεται δεν κατέχει ήντα του γίνεται και να πα να χωστεί.
Εμείς μωρέ τον αγαπούμε τον τόπο μας και τόνε προστατεύουμε από τση αλλαγές και τση γυναικουλίστικους τρόπους που θένε να μας επιβάλλουνε από τη χώρα, τούτοινε απού δεν έχουνε βοσκήσει ποτές τους μηδέ ένα ρίφι για να κατέχουν ήντα βάρος έχει η βοσκική κι απόκιας ξανοίγουνε πώς θα μας εκάμουνε λιμοκοντόρους.


Είμαστε λεβέντες μαθές και δεν κωλώνουμε με τα όπλα, τα πλια καινούργια έχομε, πάντα μαζί μας όντε καβαλούμε το 4Χ4 με τα φιμέ τα τζάμια για να μη μας εθωρούν οι απόξω και μας εματιάξουν. Ανέ κάνει κιανείς πως μας επροσπερνά, όφου τον κακορίζικο κι ήντα παθε.
Στο χωριό μας δεν έχουμε εμείς πράμα πρόβλημα με το πάρκι. Το μπαντοριάρουμε το όχημα όντε θέλουμε, όπου θέλουμε και με διπλοπαρκάρισμα και τριπλοπαρκάρισμα, δεν υπάρχει μπρε κιαμιά παρεξήγηση με τση χωριανούς, μας εκατέχουν ούλοι.

Αγαπούμε τη ρακή και όποια ώρα και να την πιούμε δεν μας εγνοιάζει, την έχουμε συνηθίσει και δε μεθούμε μπλιο. Ανέ προσπαθήσει κιανείς να μας εσταματήσει για αλκοτέστ, δε σταματούμε και ανέ ντου βαστά ας μας ζυγώσει, γη να μας σιμώσει θέλει; Έχομε μπάρε μου υψηλές γνωριμίες και καλούς συντέκνους.

Ετσά ατρόμητα τα θέλομε και τα κοπέλια μας και τόσε δίνουμε το 4Χ4 για βολταράκια με τους συμμαθητές τονε από το Δημοτικό. Ανέ πιούνε και κιαμιά δεν πειράζει, ετσά λογιώς θα γενούνε σκληρά αντράκια. Εξάλλου, από μωρά ακόμα τα ξαπλώνουνε οι κεράδες μας απάνου στο τιμόνι όντε οδηγούνε για να τα προσέχουνε καλύτερα αλλά και για να μαθαίνουνε από μικιά νάχουνε το νου τους όντε δούνε γυναίκα να οδηγά. Ε τση παντέρμες, τόσα μαθήματα τόσε κάμαμε κι αυτές πράαμα. Όλο ξεχνούνε πως μόνο τα αγροτικά έχουνε παντού προτεραιότητα. Οι διαόλοι στην κοιλιά τους.

Εδά που ΄πα κοιλιά, φρουκώ τηνε και γουργουρίζει και δεν τη νταγιαντίζω. Να πάω θέλει στην παραλία στην ψαροταβέρνα του Γιώργη να φάω ένα κουνέλι στην καθησά μου, απού ‘ναι και η σπεσιαλιτέ του. Το ψάρι δεν το πολυπροτιμούμε, αλαμπλίρι πότε θα φάμε κιανά ψαρονέφρι στη χάση και στη φέξη για ορεκτικό.
Ελάστε παέ να φάμε και να ροζονάρουμε και να ξετελέψουμε τη ρακή!

Και για του λόγου το αληθές
γροίκα και το χιτάτσι

Βάλε μωρέ βενζίνα!
(
ανάθεμά σας αλητρούητοι)

7 comments:

Anonymous said...

Έτσι είναι δυστυχώς...
Ταιριάζει και αυτό ( http://karfia.wordpress.com/2007/03/15/kok-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%8d-%ce%ba%cf%81%ce%ad%ce%bc%ce%b1/ )με το δικό σου κείμενο.

Sisyfina said...

Χα χα, ΚΡΗΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Π(υροβ)ΟΛΙΤΙΣΜΟΣ μωρέ!

balabala bambaluna ( pink, of course ) said...

πλακα εχεις βρε mambo tango , και γραφεις ωραια.

Kostis_dds said...

Arxigos...

Sisyfina said...

Apo camisetas personalizadas den kate'w, mono na xanoixw ane vrw prama apo mavropoukamisadas..

marl(t) said...

χεχε! Αλήθεια κιόλας το συζητούσα αυτό με την κρεοφαγία τις προάλλες με τους γονείς μου για τους κρητικούς. Αν και νησιώτες από ψάρια δεν πολυσκαμπάζουν ούτε τους αρέσουν. Καταπληκτικό το κείμενο και τόσο αληθινό και αυτοσαρκαστικό. Έχε χάρη που έχω τη ρίζα και κατάλαβα και τι γράφεις. Ολοζώντανες μου ερχόταν οι εικόνες ("ω, τις παντέρμες!").

Sisyfina said...

Maroulitaaa δε φαντάζομαι να μην έχεις συμπεριλάβει στο βιογραφικό σου τα κρητικά στις ξένες γλώσσες που γνωρίζεις. Ξααα σου.