6.11.10

Η ναυτία


Τις τελευταίες μέρες, ώρες, διαβάζω κάτι καταπληκτικά κείμενα στα μπλογκ. Κάτι πύρινα άρθρα, κάτι εύστοχα σχόλια, ακούω Ελληνοφρένεια και νομίζω πως όπου να΄ναι θα σημάνουν οι καμπάνες. Αυτή είναι η πραγματικότητά μου, η πραγματικότητα που διάλεξα. 
Ήρθα όμως στο Ηράκλειο για να φηφίσω και συνομιλώντας με άτομα του συγγενικού μου περιβάλλοντος, συνειδητοποίησα πως -όπως η βλακεία- έτσι και η πραγματικότητα του Πρετεντέρη είναι αήττητη.
Οι άνθρωποι είναι πεπεισμένοι πως όλα αυτά γίνονται για το καλό μας. Άνθρωποι που πονάνε, αλλά ακόμα δεν πεινάνε, θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.
Και διαβάζω όλα αυτά τα ωραία και τις εκκλήσεις για συνειδητή ψήφο και διαπιστώνω, ότι όλοι εμείς που διαβάζουμε και γράφουμε, ανακυκλωνόμαστε και αυτοί που θα μπορούσαν να πειστούν, απλά δεν διαβάζουν και δεν ακούν τέτοια πράγματα. Εικάζω ότι φοβούνται να προχωρήσουν ή να δοκιμάσουν να αλλάξουν γνώμη, γιατί θεωρούν ότι μπροστά τους χάσκει το κενό. 
Και στο τέλος όλοι εμείς, συμφωνούμε μεταξύ μας, αλλά η άλλη, η κραταιά πραγματικότητα γελάει, μοστράροντάς μας τα καλοακονισμένα της δόντια. Φοβάμαι πως η ψήφος μας, θα είναι όπως οι επιστολές-στρακαστρούκες. 


Στο μεταξύ, σήμερα καπνίζοντας στο μπαλκόνι, είδα δύο φορές μέσα σε μια μέρα, ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια.



2 comments:

OOO said...

Καλημερα,
καπως ετσι εχουν τα πραγματα στο νησι μας.
Καλο βολι.

Sisyfina said...

Ας τα βγάλουν τότε τα μαύρα τα πουκάμισα να φορέσουν πράσινα.
Πάντως από μια βόλτα που έκανα χθες το μεσημέρι στο κέντρο, δεν μπόρεσα να συγκεντρώσω πληροφορίες για το πρόγραμμα των υποψηφίων, ιδίως της περιφέρειας, γιατί στο Δήμο είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Ούτε στο Ίντερνετ βρήκα κάτι... Ορφανό, Σταθάκη ή Ρίζο; για πες κι εσύ...