24.1.11

Αγριανάπαυση



Τί κάνω αυτό τον καιρό. Βλέπω ταινίες και διαβάζω ελάχιστα. Έγκωσα με την αντιπληροφόρηση. Επίσης δουλεύω περιστασιακά και παίζω/μαλώνω με την κόρη μου.
Λυπάμαι που δεν ακούω πια μουσική. Κάποτε η ζωή μου ήταν γεμάτη μουσική, έπλεε ή βούλιαζε πάντα μέσα σε κάποιο προσωπικό soundtrack. 
Με το ξέφρενο download σταδιακά απλώθηκε σιωπή. Ποτέ δεν έχω αρκετό χρόνο για να ψάξω να βρω τί θα ήθελα ν' ακούσω. Κι έτσι, ενώ απέκτησα ονειρεμένες μουσικές σπάνια τις απολαμβάνω. Κουλό ε; Το πολύ ν'  ακούσω www.filtermusic.net όπου έχω κάποια επιλογή ανάλογα με τη διάθεση.
Δύο κλασικές ταινίες που λάτρεψα σ' αυτή τη χειμερινή διαδρομή στην 7η τέχνη είναι οι ακόλουθες.










Επίσης διαβάζω το 2ο τόμο του Μαγικού βουνού βρίζοντας που δε λέει να τελειώσει και μ'  έχει κουράσει ενώ μου άρεσε τόσο ο πρώτος...

4 comments:

mamma said...

Αυτό με το download το έχει πάθει κι άλλος λοιπόν, άρα δεν έχω εγώ το πρόβλημα thank God.

ευτυχώς που τον 2ο τόμο τον τελείωσα κάτι χρόνια πίσω

Sisyfina said...

Στα νιάτα μου είχα δώσει πολλά λεφτά στη μουσική και τώρα που έχω τσάμπα ό,τι ζητήσει η καρδούλα μου, απομακρύνομαι... εννοείται ότι δεν έχω προλάβει καν ν' ακούσω όλα όσα έχω.

Η πλάκα με το βιβλίο είναι ότι -το έχω δανειστεί από Βιβλιοθήκη- στον πρώτο τόμο τα φύλλα είναι τσακισμένα κάθε 2-3 σελ. ενώ ο δεύτερος είναι άθικτος!
Στον 1ο μου την έσπαγαν οι περιγραφές της φύσης, στο 2ο αυτές οι ατέρμονες φιλοσοφικοθεωρητκές συζητήσεις. Και ο Χάξλευ το κάνει αυτό σε όλα τα βιβλία του, αλλά τουλάχιστον ήταν πιο πνευματώδης (ή εγώ είμαι λιγότερο τώρα, μετά από τόσο mickey's clubhouse).

Φιλιά ρε!

demetrat said...

Μάμπο
αν δεν πάει το βιβλίο φουλαριστό , άστο καλύτερα.Αν δεν είναι φυσικά γιά να το δώσεις εξεταστική.
Τόχω πάθει και γω με κανά δυό βιβλία, με απόλυτο βατερλό τον Οδυσσέα.

http://miadomatadenferneitinanoixi.blogspot.com/2009/02/blog-post_09.html


Οπότε εφάρμοσα τον δικό μου κανόνα , και από τότε πάω καλύτερα.
:)
αυτό με τη μουσική ,είναι ένα δράμα.Τουλάχιστο , μη γίνει και χειρότερο.
δ

Sisyfina said...

demetrat καλώς ήρθες!
Θα το παρατήσω, δεν την παλεύω άλλο. (Πάντως ο "Θάνατος στη Βενετία" με μάγεψε).
Το πρόβλημα αυτό με τη μουσική ξεκινάει νομίζω από το χρόνο και την "έλλειψή" του. Είναι μια βρωμοδουλειά αυτή η ταξινόμηση/αξιολόγηση και κανείς δεν θέλει να την κάνει.