27.5.07

Τέλεια


Tώρα που μπαίνει λέει το καλοκαιράκι, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι πλαστικές εγχειρήσεις στη χώρα των νεόπτωχων (sic) τη γλυκιά μας Ελλάδα. Ότι δε σ’ αρέσει, άλλαξε το! Όλα είναι στο χέρι σου. Εμπρός λοιπόν καλό μου νυστέρι.

Ακόμα κι αν κάποτε σου άρεσε το συνολάκι, τώρα υπάρχει και ο ανταγωνισμός. Σκληρός ανταγωνισμός. Αλλάζει τα πρότυπα, τα δεδομένα, δημιουργεί ρωγμές αυτοπεποίθησης. Όλοι αυτοί στην τηλεόραση, στα περιοδικά, στις πίστες, δείχνουν τόσο τέλειοι. Τίποτα λιγότερο από την τελειότητα, γιατί σου αξίζει.

Εδώ φοβόμαστε να κάνουμε εγχείρηση αφαίρεσης αμυγδαλών, αλλά αυτό δεν μετράει γιατί οι αμυγδαλές δεν φαίνονται! Ενώ το λίπος, την κυτταρίτιδα, τη χαλάρωση που σου υπονομεύουν την εικόνα, την ίδια σου την ύπαρξη, θα τα πολεμήσεις με τα κατάλληλα χειρουργικά εργαλεία.

Άντρες και γυναίκες έχουν λαλήσει από την επιδημία τελειότητας. Οι men δεν καταδέχονται ούτε να κοιτάξουν όσες δεν θυμίζουν μοντέλο, τις θεωρούν μπάζα. Είναι χορτάτοι από τις αψεγάδιαστες εικόνες και θεωρούν ότι αυτό τους δίνει κάθε δικαίωμα να απορρίπτουν ό, τι δεν πλησιάζει το πρότυπο. Φυσικά δεν πλησιάζουν ούτε τις «θεές» γιατί πιστεύουν ότι είναι καλύτερα να παραμείνουν στη σφαίρα του ανέγγιχτου, από το να μοιράζουν πίτες.

Οι δε γυναίκες, έχοντας κοπιάσει τόσο πολύ για την εικόνα που περιφέρουν, θεωρούν ότι οι άντρες είναι «λίγοι», ή ότι δεν υπάρχουν πια και γενικά έχουν μία διάθεση απαξίωσης, που τελικά σε κάνει να αναρωτιέσαι τι διάολο ετοιμάζονται και γυμνάζονται και βασανίζονται με τις ώρες μόνο και μόνο για να αρέσουν και να προκαλούν ζήλεια στις άλλες γυναίκες;

Στο μεταξύ οι άντρες συνεχίζουν να αξιολογούν αυστηρά και αδέκαστα, εντάξει θα κάνουν και τα στραβά μάτια για μία μπαλκονάτη, αλλά μέχρι εκεί.

Αμφότεροι κοιμούνται μόνοι και ονειρεύονται γυναίκες με ιδανικές αναλογίες.

2 comments:

nomansland said...

Υπάρχει και κάτι που λέγεται ισορροπία κι αυτό ο καθένας το βρίσκει μόνος του μέσα του κι είναι πολύ πιο επίπονο από όλα τα γυμναστήρια και τα νυστέρια του κόσμου...όλοι αυτοί λοιπόν, φροντίζουν να είναι καλά με το έξω τους γιατί το μέσα τους το τρέμουν...ούτε να το δουν δε θέλουν...τρομάζουν...Το να ψάξεις να βρεις την ισοροπία είναι και δύσκολο και επίπονο και χρονοβόρο...αλλά όταν είσαι καλά με το μέσα σου, αυτό ακτινοβολεί και γοητεύει και συναρπάζει και κάνει και την κυταρρίτιδα και τα χρόνια και τα κιλάκια να φαίνονται γοητευτικά...βέβαια σ΄ αυτή τη ζωή ο καθείς και τα όπλα του ή αλλιώς ότι μπορεί ο καθένας....

Sisyfina said...

Έχεις δίκιο βέβαια, αλλά κάπου κάτι άκουσα και για λίφτινγκ της ψυχής. Την πουλάς και σου δίνουν μία άλλη ελαφρώς μεταχειρισμένη, κούκλα!