22.10.07

La vie en pause


Τέρμα. Δεν θα αντέξω άλλη διάψευση των προσδοκιών μου φέτος. Είχα κάνει πολλά όνειρα για τις Ζωές των άλλων μετά από όσα διθυραμβικά είχα διαβάσει από την εποχή που προβαλλόταν σε λιγοστούς κινηματογράφους και η φήμη της διαδιδόταν σαν κίτρινος πυρετός. Την είδα κι αν εξαιρέσεις μια διακριτική βαρεμάρα δεν μου προξένησε κανένα αξιομνημόνευτο συναίσθημα. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσοι πολλοί έπαθαν τόσο πολύ την πλάκα τους.
Επίσης το Fountain, που μετά το Ρέκβιεμ γεννούσε μια πανύψηλη γλυκιά απαντοχή, μόλις είδα τη φάτσα "γλυκιά-σύζυγος-που-χάνεται-τόσο-μα-τόσο-άδικα" κατάλαβα αμέσως ότι επρόκειτο περί μαντολάτου.

-Ως πότε κύριοι θα παίζετε με τις προσφάτως αποκτηθείσες πειρατικές μου ικανότητες, που ξεροσταλιάζω με την κοιλιά στο στόμα στα ράπιντσεαρ;-

Το μόνο που μου άρεσε πολύ τελικά, ήταν το La vie en rose μ' αυτή την άτιμη την Κοτιγιάρ που μου στράγγιξε τους δακρυγόνους.

Κατά τα λοιπά, ζούμε και ζουμάρουμε στην αποθέωση του κλισέ, βαριέμαι τόσο πολύ δηλαδή που η πλήξη σαν σιδερένια με βαραίνει με βαραίνει με γονατίζει με ισοπεδώνει με πατάει με φυτεύει με λαγουμιάζει, αν συναντήσω την Αλίκη θα της πω πάνω από φλιτζάνια του τσαγιού με τους φίλους μας τους τρελούς και τους αργοπορημένους

Θα βρεθεί καιρός, θα βρεθεί καιρός
Ένα προσωπείο να ετοιμάσεις, τα πρόσωπα που συναντάς να συναντήσει

Θα βρεθεί καιρός για να δολοφονήσεις και να δημιουργήσεις

Και καιρός για όλα τα έργα και τις μέρες των χεριών
Που υψώνονται και ρίχνουν μιαν ερώτηση στο πιάτο σου
Καιρός για σένα, καιρός για μένα

Και καιρός ακόμα για χιλιάδες δισταγμούς

Και χιλιάδες θεωρήσεις και αναθεωρήσεις

Προτού να πάρουμε τσάι με φρυγανιές
*

Αν κάπνιζα ακόμα, θα είχα καπνίσει μέχρι τώρα ενάμισι πακέτο, αν έπινα θα άνοιγα ένα παλιομερλό, αν μπορούσα να χορέψω θα χόρευα αυτό
και τότε σίγουρα όλα θα ήταν πιο όμορφα.

*Τ.Σ. Έλιοτ

4 comments:

DREAM ON FUCKERS said...

Δεν θα αντέξω άλλη διάψευση των προσδοκιών μου φέτος
:)
φιλι, το κορίτσι - ρομπότ

Sisyfina said...

Ε, μα καλά δε λέω κορίτσι-ρομπότ;
Χτύπησα φλέβα/καλώδιο;

Halinaria said...

Δεν ξέρω τι είδους ταινίες σου αρέσουν, θα σου πω κάποιες που είδα πρόσφατα και μου άρεσαν πολύ. Ίσως συμφωνήσεις κι εσύ αν τις δεις.
2046, O Λαβύρινθος του Πάνα, Πιο παράξενο κι απο παράξενο (που δεν το περίμενα με τίποτα να μου αρέσει, στο τέλος τα λόγια που αφηγούνται είναι υπέροχα).

Sisyfina said...

Δεν τις έχω δει πλην του Λαβυρίνθου που δε μ' ενθουσίασε (αμάν πιά!) ευχαριστώ :)