17.4.09

Πάλι τι κανιβαλισμός αυτή την άνοιξη!


Μεγάλη Πέμπτη σε μεγάλο σούπερ μάρκετ. Από τα ηχεία ακούγεται η ακολουθία των Παθών. Μου φαίνεται κουλό, μέσα σ' ένα ναό της κατανάλωσης ακούγονται συνήθως οι προσφορές,διαφημίσεις και χαρούμενη μουσική. Οι πελάτες-πιστοί εφορμούν στα ράφια με μάτι που γυαλίζει (από τη νηστεία; από την κρίση;) γεμίζουν τα καρότσια αποφεύγοντας ανεπιτυχώς τις συγκρούσεις με το πλησίον τους στους διαδρόμους.
'Ανοιξη έξω, παγωμένη σαν τα κατεψυγμένα έτοιμα γεύματα, όμορφη ωστόσο. Θα προλάβει να αποψυχθεί για το Πάσχα που Θα ξεχυθούμε στους αγρούς και στις ταβέρνες;
Αλήθεια, είμαστε τόσο παραδοσιακοί! τόσο κατανυκτικοί, τόσο πειθήνιοι. Ποτέ δεν πρόκειται να αποδράσουμε κι ας είναι οι αλυσίδες χαλαρές, επιμελώς ατημέλητες γύρω μας. Αμνοί, Αμήν.Και καλή επΑνάσταση.

5 comments:

mamma said...

Οι αλυσίδες είναι χαλαρές διότι τα πρόβατα δεν επιχειρούν απόπειρα απόδρασης. Να δεις τι γρήγορα που σε τυλίγουν αν κάνεις πως ξεμακραίνεις από το κοπάδι.

Περάσατε καλά;

Sisyfina said...

Σωστό, αν δεν ξεμακρύνεις όμως δεν θα το μάθεις ποτέ αυτό.

Περάσαμε ξενερουά ματ. Δε φαίνεται;

mamma said...

Χαχαχαχαχα! Φαίνεται, φαίνεται. Υπομονή, έρχεται η Πρωτομαγιά :)

gatti said...

Xρόνια Πολλά καλή μου!

Νομίζω ότι όλο ξενερουά θα περνάμε από εδώ και πέρα και μάλλον θα πρέπει να το συνηθίσουμε.

Δεν ξέρω αν φταίει η κρίση ή οι μέρες που το επισκέπτομαι, πάντως έχω ΠΟΛΥΥΥΥ καιρό να δω συνωστισμό στο super market. Ευτυχώς γιατί ήταν από τα χειρότερά μου...

Πολλά φιλιά! :))

Sisyfina said...

Χρόνια Πολλά gatti μου, ας μην το συνηθίσουμε ας μην το συνηθίσουμε ας μην το συνηθίσουμε. Ναι;